Välkommen till mig och min Ateljé Moneli.

Nyfiken på vem jag är? Jag heter Linda Olsson, uppvuxen på landet med båda fötterna stadigt på jorden! Många var de timmar då jag som barn satt och ritade hemma vid köksbordet. Vid en hel del tillfällen bara för att jag inte kom på något annat att göra, men vad glad jag är för de timmarna idag! För där startade och växte mitt uttryckssätt via att teckna och måla. 

Jag bor idag med sambo och tonårsdotter i vårt älskade 1920-tals hus på västkusten i Falkenberg. Här har vi kunnat skapa mig ett hobbyrum, men lustigt nog hamnar jag fortfarande ofta vid köksbordet då jag tecknar, målar eller pysslar ihop något. Precis som i barndomens dagar lite i vägen för övriga familjemedlemmars behov runt matbordet!

Att någonstans ha hittat en pryl som behöver ett ”nytt ansikte”, få komma hem till nödvändiga material och köksbordet och bara börja fixa… det är så kreativt och roligt!

Med rötterna i rena rama Bullerby-uppväxten älskar jag fortfarande att strosa ut barfota och fysiskt grovarbeta i min trädgård eller raka motsatsen bara njuta av den och en kopp kaffe och få inspiration till något nytt att göra. Det må vara ett ny trädgårdsrabatt, renovering på huset, skriva sagor och lyrik eller skapandeprocesser med pennor och penslar - allt i form av skapande är givande för mig. 

Nu, cirka mitt i livet (får jag hoppas och tro att det är!?) låter jag min kreativa sida få en större plats. Jag gillar att utmana mig själv i nya uppdrag, provar gärna olika stilar och använder färg i målningar lika gärna som jag kan skapa en bild i gråskala med blyerts. Det viktiga för mig är att få skapa. Jag är självlärd - ögonen, händerna och skaparglädjen är mina verktyg och gåvan jag har fått och av det vill jag dela med mig till dig. 

Välkommen att höra av dig så fixar jag den personliga presenten du vill överraska någon med eller varför inte för tavlan till dig själv!? 

Vi hörs!