Hej och välkommen till Ängla!

Jag heter Linda Olsson och det är jag som tecknar de änglar du ser här. Ta kontakt med mig och du kan få din alldeles personliga "Ängla"-ängel ritad till dig. Kanske är din önskan att få en skyddsängel, en doptavla med en ängel, en ängel med en uppmuntrande text eller ett tack för hjälpen med en Ängla-bild.

Hur började det hela med änglar?

"Änglasänd" var ett ord som kom till mig under en jobbig period i livet.

Jag vet att jag tänkte att det är ett fint ord och min kreativa sida snurrade olika ideér kring det, men mycket mer än så blev det inte med det där och då. Jag förpassade det in i en vrå i bakhuvudet, kanske för att glömmas helt!?

Så drabbades världen av corona-viruset och när det kändes som att vi kommit igenom det allra värsta kring det så drog kriget i Ukraina igång. Två stora händelser som verkade starta min egen längtan om att få hålla på mer med att skapa än vad jag hitintills gjort. Låter klyschigt men det kändes verkligen viktigt att ta tillvara på nuet och inte "det ska jag göra sen".

Behovet av att teckna änglar och intresset för mina änglar växte. I detta kom jag ihåg ordet "Änglasänd" och bestämde mig för att måla änglar, sälja dem och sända pengarna till de behövande i Ukraina. I den processen blev det mer naturligt för mig att bara använda namnet "Ängla" på mina änglar. För mig blev det ett ord med betydelsen att skapa och göra något som gör skillnad för någon annan - att Ängla.

En del har undrat varför änglarna inte har ett ansikte. Jag tänker att det är fritt att tolka in vilket ansiktsuttryck eller känsla du vill till änglarna. Kanske är det ängeln som sänder dig känslan och inte du som ger ängeln ett uttryck!?